10-12-2017: Code Oranje MTB

Code oranje was het weerbericht, zware sneeuw verwacht. Toch even gepolst of er nog belangstelling was voor een kort fietsrondje voordat code oranje écht in volle hevigheid zou toeslaan. Via de groepsapp lieten 4 personen weten in te zijn voor de eerste MTB tocht van dit jaar.

Aan de start: Francien, Martin en de beide Frans-en. Francien met een hele mooie mountainbike waarmee ze ook al de nodige MTB avonturen beleefde in Zuid Afrika. En Martin die speciaal 2 nieuwe wielen had laten aanrukken om zijn oude mountainbike te updaten en de beide Frans-en op hun oude MTB karretje. Frans J. had nog geen tijd gehad om zijn nieuwe MTB fietsklaar te hebben voor deze tocht. Francien, met de nodige (mondiale)MTB ervaring zou onze gids zijn voor vandaag. Met code oranje in het achterhoofd ervoor gekozen om dicht bij huis te blijven. Om precies te zijn; de omgeving rond de Windrakerberg. Frans J. had nog smalle bandjes op zijn oude MTB fiets, wel met profiel, maar dat bleek alras niet bestand tegen het vele moddergeweld. Met de nodige behendigheid er toch redelijk in geslaagd om op de fiets te blijven. Tip: zonder dikke banden niet gaan MTB-en!!

Rond de klok van 11.00 uur werd code oranje werkelijkheid! In no time werd de wereld om ons heen prachtig Kerst-wit. Dit leverde prachtige Zuid Limburgse sfeerbeelden op. Echt genieten was dit. Aangezien het sneeuwen steeds  intenser werd, besloten om iets eerder terug te fietsen. Via Sittard, waar wij afscheid namen van Francien, terug naar huis gefietst. Moe, voldaan en de nodige nieuwe MTB-ervaringen rijker met dank aan Francien, weer rond de klok van 12.00 uur terug in Elsloo.

IMG_0965.jpg  grote-verkeershinder-winterweer-maandag-meer-overlast-verwacht.jpg