10-07-2017: Weer Aubel light?

Zou het ons eindelijk eens lukken? Kunnen we een volgende tocht Hub eens verrassen met een zelfs voor hem onbekend weggetje? De kans daarop is klein, maar als dat lukt , dan krijgt Piet C daarvoor alle credits. Natuurlijk gaan we hier niet aangeven waar en welk weggetje dit is. Als we nog eens in de buurt komen dan hopen we het cadeautje voor Hub uit te pakken. Uit deze inleiding blijkt dat hij er vandaag niet bij was. Toch werd er met een redelijk grote groep gestart voor een ritje Aubel. Lei en Sjraar als routeleiders en vooral Piet en Frans als tempomakers. Prima gedaan jullie vier. De groep werd compleet gemaakt door Ruud, Ger en Wim. De bedoeling was om via wat rustige wegen en niet al te veel klimwerk Aubel als rustpunt te bereiken. Of dat gelukt is mag ieder aan de hand van de volgende cijfers zelf beslissen. Heen: 50 km, 384 hm en 24.2 km gemiddeld. Terug in Elsloo: 94 km, 720 hm en 24 km gemiddeld. In grote lijnen reden we de volgende route.

De bekende weg naar Mesch, maar daar achterlangs naar Withuis, oversteken en de slopende lange klim door Berneau, rechtsaf langs voetbalterrein Dalhem, afdalen en klimmen tot aan grote weg, oversteken en snelle kilometers maken tot Val Dieu. Hier de slechte weg vermijden en rechtdoor naar Frodthier. Laatste stuk omhoog, linksaf tot bovenaan het industrieterrein van Aubel en tot slot naar de pauze in het centrum. Daar genoten van het zonnetje, een drankje en hapje en gesprekken in ons groepje gingen over fietsen in een sociale groep en in groepen om elkaar te testen, eraf te rijden en achter te laten. Duidelijk dat wij ons meer thuis voelen in die eerste club. Kansen om op eigen niveau te klimmen, maar bovenaan wachten op elkaar en ook even laten uitrusten of in een rustiger tempo verder gaan. Na de pauze direct weer in de beugels langs de vleesfabrieken en even verder naar de rotonde om die deze keer over te steken en de lange afdaling aan te vatten richting de eerste weg linksaf naar Hombourg/Remersdaal. Halverwege weer rechts omhoog slingerend naar de kerk van Hombourg, Sippenaeken en het bekende weggetje rechtsaf naar Epen/Terziet. Om de camping heen op weg naar de Smidse in Epen, daar links omhoog en doorrijden tot grote weg naar Mechelen. Vervolgens Partij en Wittem. Hier haalden we een duo jongere fietsers in die tussen ons in kropen, in de bochtige weg naar Wijlre de fietsstrook negeerden en het klaar speelden om achter een camper over de grote weg naar Valkenburg te stayeren. Levensgevaarlijk! Misschien hadden zij gekeken naar de renners die achter en tussen de volgauto’s in de Tour weer proberen aan te sluiten bij het peloton. Maar dit zijn professionals. Wat een waaghalzen, om het netjes uit te drukken. Onze rit was dus al gevorderd tot Valkenburg en van daaruit naar Ravensbosch via de Stoepert, Schimmert, Genhout en het Sieckendael.

Hub en ieder ander mag zich nu een voorstelling maken van het verrassingsweggetje van Piet. Een cryptische omschrijving luidt: “Deze weg zullen we zeker niet in de Avond gaan rijden.” Veel plezier ermee, net zoveel als dat dit zevental vandaag gehad heeft. Dank, mannen !

Gps gegevens     https://connect.garmin.com/modern/activity/1846871930