10-06-2017: Memorial Leudal

Op zaterdag 10 juni jl. liefst 20 personen aan de start, klaar om deel te nemen aan de jaarlijkse Memorial tocht naar Leudal / Roggel.

Een tocht ter nagedachtenis aan alle overleden TCE leden. Destijds ingesteld en tot op heden een tocht die goed in ere wordt gehouden. Op deze zelfde dag vond ook een oefentocht plaats in België ter voorbereiding op de 3 daagse tocht in Frankrijk eind deze maand. Ondanks de grote verleiding om aan deze tocht deel te nemen kozen alle A-rijders toch unaniem er voor om voorrang te geven aan de Memorialtocht.

De tocht werd deze keer in 2 ploegen gereden zodat de A-rijders toch een beetje voor Frankrijk konden oefenen. Een mooi voorbeeld om samen wat water bij de wijn te doen om ook dit jaar de Memorial tocht met zoveel mogelijk deelnemers mogelijk te maken.

Beide groepen kwamen ongeveer gelijk in Roggel aan en konden samen aan de overheerlijke Limburgse/Roggelse vlaai. Zo lekker dat sommigen maar moeilijk een keuze konden maken. Aangezien onze voorzitter Louwrens op dat ogenblik bij zijn dochter in de US was, nam bestuurslid Frans J, even het woord. Hij bedankte eenieder voor haar/zijn aanwezigheid, voor het zeer mooie weer, de heerlijke koffie en vlaai en vooral dat iedereen weer veilig was gearriveerd. Om te wijzen op het belang van voldoende te drinken tijdens het fietsen kreeg eenieder, met instemming van de aanwezige penningmeester, nog een extra consumptie.

De terugweg verliep net zo voorspoedig als de heenreis. Een aantal van de aanwezige deelnemers heeft nog even de benen gestrekt bij café De Dikke Stein om dit evenement weer waardig af te sluiten. 

Voor de statistiek:

langere route   122 km, 26,7 gem     https://connect.garmin.com/modern/activity/1789345051

kortere route    110 km, 24,9 gem     https://www.strava.com/activities/1029743589

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb