09-08-2017: Teamwork

Aan de start 5 personen: Ger Heuts, Richard, Tim en de beide Frans-en.

Vanavond staat het beklimmen van de Koning van Spanje op het programma. Via Beek, Ulestraten naar Meerssen en vervolgens richting Berg en Terblijt. De Daelemerberg is de eerste klim voor vandaag. Het is nog steeds gezellig druk in Valkenburg, waarbij wandelaars, zonder om zich heen te kijken, pardoes de weg oversteken!! Dus oppassen geblazen. Op naar Margraten en via Scheulder naar Gulpen. Het 2e klimmetje van de Koning van Spanje blijft een stevig pukkeltje.

In een stevig tempo door naar Heijenrath. Wat opvalt, zonder dat dit eigenlijk is afgesproken, is dat kop over kop gereden wordt waardoor de gemiddelde snelheid gestaag oploopt. Een mooi staaltje van team-work. Deze wijze van samenwerken wordt tot Elsloo vastgehouden waardoor wij een gemiddelde snelheid gaan neerzetten die nog niet vaak is behaald!!

Via Slenaken naar de Gerardusberg (ook wel genoemd de "Pontius Pilatus"). Ook een pukkel van de 1e categorie.  Het tempo blijft hoog. Niemand kreunt of protesteert (tenminste niet hardop). Banholt laten wij deze keer rechts liggen en via Mheer terug naar Eijsden en Amby.

In Meerssen wordt gekozen voor de laatste klim. Langs de snelweg omhoog en via Geulle terug naar Catsop en Elsloo. Wat blijkt: 75 km op de teller, toch nog een mooie 560 hoogtemeters EN een gemiddelde snelheid van niet minder dan 27, 4 km!! Een spontane opmerking van een van de deelnemers: het moet niet gekker worden!!

Hier de route, met dank aan Ger: https://www.strava.com/activities/1125542763

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb