Loorberg, maar ook Daalhemmer en Trintelen

Zondagmorgen, zonnetje maar (nog) fris, de renners druppelen binnen, Wil is de eerste en de laatste is een prijsvraag. Je kunt een keuze maken uit Frans T en J, Martin, Piet, Wil, Esther, Harrie, Richard en Henk.

De start loopt wat vertraging op, alle aandacht maar vooral ogen zijn gericht op de nieuwe bolide van ....., alweer eentje die werkt op batterijen. We rukken ons los, en gaan op weg. Onderweg een valpartij, later meer daarover. Op naar de Loorberg, via de Daalhemmer waar Wil niet voor de laatste keer vandaag z'n goede benen liet spreken. Ook Richard verraste met z'n progressie, we krijgen steeds minder tijd om boven op een klim te recupereren. We moeten meteen weer in de beugels als ie, boven gekomen, meteen door dendert. Brengt leven in de brouwerij. En Esther met 120 Eupen-kilometers in de benen, niks van te merken. De been- en armstukken gaan naar beneden, de zon laat zich voelen. Na de Loorberg op, weer omlaag via de Schweiberg, naar Mechelen voor de verdiende pauze. Mechelen, daar kun je zalig achterom in de zon zitten, als niet alle tafels in de zon al bezet zijn. Onder een grote parasol dan maar, stoelen aanschuiven, en opeens een kreet ... er gaat er eentje onderuit, valpartij vanuit stand. Getuigen zagen het gebeuren, een stoelpoot kwam in het luchtledige, stoel met Piet kiepen achterover, Piet kan nog een andere stoelpoot vastpakken, en rolt ongeschonden op de grond. Valtechniek in de praktijk gebracht. Nazorg was niet nodig. En verder, natuurlijk de F1 van China, de inhaal-maneuvres van onze Max, Parijs Roubaix, de ALS sponsorrit op 7 mei.

Terug via Eijs en bergop Trintelen, de huppeltjes Craubeek uit, Hulsberg en Mareveld op, de benen doen zich voelen. In Schimmert betrappen we nog Bert, in TCE tenue, op een stoeltje in z'n tuin, genietend van het zonnetje. Blij na 71 km en 830 hm en 25,6 km/u weer aan te tikken in Elsloo.

Tot woensdagavond.