Sponsortocht ALS

We kregen een tijdje terug een telefoontje, van Sef Vergoossen. Wie? Ja, die! Hij belde als ambassadeur van de fondsenwerving voor de spierziekte ALS. Of we als Tourclub Elsloo een bijdrage wilden leveren door met een aantal leden mee te doen aan de fietstocht op 7 mei. TCE stond in het adressenboekje van Sef, in 2010 had hij namelijk voor ons een boeiende lezing gegeven, pro deo. Voor ons het moment om wat terug te doen. Wij zijn elke keer weer dankbaar dat we kunnen fietsen, kunnen genieten van de natuur en onze mooie omgeving. Mensen met een spierziekte kunnen daar alleen maar van dromen. Daarom dat het bestuur besloten heeft om het initiatief te ondersteunen. 

Het zat mee vandaag (maar niet oor iedereen, later meer hierover). Het was droog, lekker fris, en zonnebrandolie niet nodig. Met maar liefst 11 leden doen we mee; Piet C, Francien, Esther, Martin, Chris, Richard, Wil, Frans T, Silvio, Ger en Henk. Voor Chris en Esther een meerdaagse, gister ook al meegeweest naar Ubach Palenberg met meer dan 100 km op de teller. Vanuit Elsloo gaan we op weg naar de startplaats, sportpark Alfa in Oirsbeek. We hadden ons al vooraf ingeschreven, dus ophalen van de startnummers was fluitje van een cent ..... het opspelden in tweetallen, soort teamspel. Piet met z'n knuisten en ervaring, Martin met technische inzicht, Frans met z'n pompje. Zo gepiept en verder, eerst de gele lus en dan de witte.

De nieuwe gemeente Beekdaelen was plaats van handeling, alle kerkdorpen van de voormalige gemeenten Nuth, Schinnen en Onderbanken worden doorkruist. Kijk maar eens op het routekaartje, en je ziet de uitdaging voor de organisatie, 90 km proppen binnen het grondgebied van alle kernen en gehuchten van Beekdaelen. Van het ene uiterste, de rode beek tegen de Duitse grens, tot het andere uiterste bij Klein Haasdal, en alles wat daartussen zit. En dat is gelukt, een prestatie! En dat gaat niet zonder moeite, de teller gaf een totaal van 950 hoogtemeters aan.

Niet alles liep op rolletjes, maar op fietsbanden. En die kunnen lekraken, en dat overkwam ook Martin. Een stootlek in de afdaling, pffft en leeg was de voorband. Hetzelfde team piepte het karwei in een mum. Bij industrieterrein de Horzels merkte Martien een vreemde zwabber in de voorband. Alle theorieën kwamen aan de orde, conclusie, een scheurtje in het canvas van de buitenband. Einde verhaal voor Martin, helaas (P.S. hij is goed thuisgekomen, later bleek dat zo'n 10 bar nodig is om de buitenband in de tubeless velg te laten ploppen). Pauze genoten in Vaesrade, lunchroom Zaneta. Tsjechische sferen, aparte kleedjes op tafel, maar wel gezellig. Bij vertrek zijn we Piet kwijtgeraakt, we waren al weg en kwam er te laat achter dat z'n band plat stond, en de groep was gevlogen (PS Piet heeft toch nog de gehele tocht gereden, is goed thuis gekomen).

Afsluitend: een mooie tocht, mooi samen gereden, route is voor herhaling vatbaar. Voor de statistiek, inclusief heen-en-weer Elsloo: totaal 115 km, 950 hm en 24,6 gemiddeld.

IMG_1210.jpg  IMG_1217-1.jpg

IMG_1220.jpg 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb