06-12-2017: Overstekend wild Zutendaal

Overstekend wild zult u denken, zit toch op de website van Tourclub Elsloo? Lees verder.

Een rustige woensdagmorgen, 7 man aan de start, captain Hub, Piet J en C, Frans P, Pe, Sjraar en Henk. Piet J wat later, z'n ouwe mooie gele Gazelle Prelude een gebroken spaak, was dus met de zondagse fiets. Mart in burgerkloffie zwaaide ons uit

Doel vandaag Zutendaal. De route, kort en bondig, bovenlangs heen, onderlangs terug, niks bijzonders. Voorbij Rekem sloten Ger en Fred aan en ze bleven ons gezellig gezelschap houden tot Zutendaal. Wat vandaag wel opviel is het oversteken en het gedrag van ons en van de automobilisten. De Belgische chauffeur heeft een ingebakken eerbied en waardering voor de fietser, naderen we een oversteekplaats, dan wordt ons vriendelijk toegewuifd om te passeren. En wij wuiven dan weer met waardering terug, heerlijk, in deze wereld van geweld en opgestoken middelvingers een verademing. Van onze kant echter nemen we soms te veel de vrijheid en gemakzucht om niet netjes de oversteekplaats te gebruiken, maar binnendoor te glippen. Puntje van aandacht, de verkeersregels gelden ook voor ons.

Pauze in Zutendaal, en een dankbaar onderwerp was natuurlijk, via Hub, de spraakmakende taferelen in Brunssum. Wethouder Jo P ..... onvoorstelbaar, beschamend, woorden schieten te kort.

Terug naar start, maar we hebben nog een oversteker te goed. Langs het Albertkanaal in de verte een paar blauwe zwaailichten op het jaagpad. Dichterbij komend bleek het de brandweer te zijn, en een autokraanwagen. Er stond een fietser langs de kanaal, iets verderop lag z'n fiets langs de kant, fietser te water?? Wat bleek, een overstekende ree was kopje onder gegaan ..... en met de kraan weer aan de oever gehesen. Hoe het met het beestje is afgelopen ... internet geeft uitkomst: met de schrik vrij gekomen.

Klokslag twee uur na 78 km terug in Elsloo. Een kleine delegatie ging nog op bezoek bij de Dikke Stein ter afsluiting van een sportieve dag en mooie rit.

 

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2367947006

 

ree-1-1.jpg  ree-2-1.jpg