05-11-2017: Banholt met tractatie

Aan de start: Esther, Martin, Silvio, Piet C en de beide Frans-en.

Een beetje aan de frisse kant deze ochtend maar het zou droog blijven.

November en december, de twee maanden van vrije routes! Dus even de vraag : waar gaan we heen vandaag. Frans J. had enkele opdrachten in petto: een setje documenten afgeven in Maastricht én rond de klok van 11.00 uur op  de pauzeplek in Banholt zijn om daar aan te sluiten bij Piet J. Piet J. had ook nog een verrassing voor ons in petto (maar dat later). 

Tijdens de jaarlijkse familiedag vertelde onze voorzitter dat wij ook een sociale tourclub (willen) zijn. Dat bleek ook op deze zondagochtend. Zonder uitzondering had iedereen een spatbordje op zijn fiets. Sommigen zelfs twee! De ass-saver gekregen van TCE én een spatbordje waar de rijder die erachter rijdt ook nog wat aan heeft. Niet dat het echt veel helpt maar de ergste modder kun je er toch mee ontwijken.

Via de brug van Elsloo langs de Maas naar Itteren Borgharen.  Tussen Elsloo en Oud Geulle, reed een auto van het SUV type rustig achter ons. We dachten al  “wie kan dat zijn??”  Wat bleek: Wim Janssen van groep B escorteerde ons even in hoogsteigen persoon.

Na de post bezorgd te hebben in Maastricht op naar Bemelen. Niet de Bemelerberg op, maar de veel steilere naast de mergelgroeve 't Rooth.

Via Margraten  naar Gulpen en zo doorgestoomd naar Banholt.

Piet J. was reeds gearriveerd en trakteerde ons op een rondje want hij was jarig geweest. Hij is 70 jaar geworden en rijdt in de A-groep nog steeds met heel soepele tred zijn kilometers. In de B-groep heeft hij zich zelfs ontpopt tot de vaste koptrekker naast Hub Bohnen.  Het was weer gezellig in Banholt en dan blijf je ook wat langer zitten. Dit keer via Mheer en Eijsden terug naar Elsloo.

Tussen Meerssen en Beek nog net een flinke hoosbui kunnen ontwijken. Wederom een mooi tochtje, maar wel wat aan de late kant thuis (rond13.30 uur)!

De Garmin van Esther gaf aan: 83.83 km afgelegd, 2.279 calorieën verbruikt, 567 hoogtemeters gemaakt en met een gemiddelde van 25.1 km gefietst: https://www.strava.com/activities/1262554716