Naar Bocholtz

Ik wil dit verslagje beginnen met de vraag waarom men de navigatie
apparatuur met name TomTom zo noemt en niet Piet Hub of Hub Piet. Waarom deze vraag eigenlijk. Naar mijn bescheiden mening, en ik hoop niet te zeer in herhaling te vallen, de harde schijf van deze mannen met betrekking tot de te fietsen routes giga zijn. Wie waren de mannen die vandaag hiervan gebruik maakten; te beginnen met Piet J, Piet C, Ruud, Frans P en Kees die aangaf zover als het ging mee te fietsen. Hub had zich afgemeld maar we hadden wel nog Piet, Piet C wel te verstaan, die de rit met de inachtneming van de wens van Kees het vlak te houden, al vanaf zijn de harde schijf was aan het voorbereiden.

De rit gaat richting Catsop, Geulle, Moorveld, Schietecoven, geen verrassing, alom  bekende route voor de meeste van de club, verder via Waterval. Eerste kleine verrassing, Kees nog steeds in de groep, en we naderen Schimmert, Aalbeek, Hunnecum, en Kees nog steeds present. Vanaf hier laat mijn harde schijf het afweten, voer wel als verzachtende omstandigheden aan dat de meeste nu gefietste en goed geasfalteerde veldwegen geen naam hebben en zou dat wel zo zijn dan waren ze te talrijk om ze te onthouden, daarom alleen nog maar de plaatsaanduidingen. De bewondering voor Kees stijgt per kilometer, hij zit als een jonge god nog steeds in de groep. Verder gaat de route richting Laar, Nuth, Ten Essche, Terworm. Oeps de lange klim van Welten naar Ubachsberg oftewel de Daelsweg staat ons nog te wachten. En hier komt de ervaring van Kees om de hoek kijken, die in zijn eigen tempo omhoog klimt. Boven als groep netjes op elkaar gewacht en via Huls, Simpelveld, op naar pauzeplaats in Bocholtz. Gespreksonderwerpen tijdens de pauze de opvallende eensgezindheid van Ruud, Piet J en Piet C over het verval en het uiteenvallen en het door hun vroeger en recent nog bezochte voormalige Joegoslavië. Gelijk werden hier hun nieuwe vakantie plannen aan gekoppeld. Verder het boven op een klim wachten op elkaar best een optie was voor de groep. Ook dat regelmaat in de trainingsritten je niveau opkrikt. Ook gevraagd naar het geheim van het goede fietsen van Kees, die dit wel wilde verklappen onder strenge geheimhouding, dat we het niet zouden verder vertellen …. dus vertellen we dit niet door. Maar vertellen en schrijven is toch een verschil dus volgt hier, sorry Kees, de tip. Peperkoek van Bolletje eten voor en tijdens de rit en pauze. Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen. Na de break de gebruikelijke weg terug via  Nijswiller, Wahlwiller, Wittem, Wijlre, Schin op Geul tot  Valkenburg. Helaas moet ik hier tot Meerssen wat veldwegen betreft weer verstek laten gaan om de al boven vermelde reden.
Broekhem, Meerssen, Ulestraten, Geverik, Beek, Catsop, waren de plaatsen die we doorkruisten tot eindstation Elsloo. Al met al Voor de meeste een vrij rustige en weer mooie rit. Een dikke CHAPEAU voor Kees die als 80 jarige toch nog 644 hoogtemeters en 77 kilometers er bij op de klok heeft. Mannen bedankt voor de fijne rit op naar de volgende ronde.

De route  https://connect.garmin.com/modern/activity/1712469197