Mallorca 2014: 1 april t/m14 8 april 2014

Op 8 juni 2013 werd het idee geboren. Tijdens de pauze van onze rit naar Eupen werd uitvoerig over Mallorca gesproken. Fred Cremers, gastrijder in deze rit gaf veel informatie en Henk knikte alleen maar, hij was pas er immers pas geweest. We spraken destijds af in december 2013 het idee een kans te geven. We maken graag gebruik van het aanbod van Fred om zijn kennis en ervaring in te zetten om er een succes van te maken.

Mallorca is in het voorjaar het walhalla voor fietsers. Duizenden en duizenden fietsers bewegen zich dan over het eiland. Jullie wanen je in de Tour de France! Ook vele prof ploegen gebruiken het zon eiland om de basis te leggen voor een succesvol seizoen.

Mallorca heeft voor de fietsers talloze voordelen en zal geen concurrentie ondervinden van andere locaties in Europa. Het milde sub tropische klimaat met weinig regen, de vele hotels die op de zomers zijn afgestemd, de goede fiets infrastructuur met duizenden praktisch autovrije wegen, de goedkope vluchten door de prijsvechters, de vele fietsorganisatie en de keuzemogelijkheid voor vlak en bergfietsen, maken Mallorca tot het fietsparadijs bij uitstek.

Ook voor de niet-fietsende partners zijn er uitstekende mogelijkheden. Naast de bekende witte stranden met de alom bekende horloge verkopers als extra attractie, is een bezoek aan Palma zeer zeker de moeite waard. Met een huur autootje zijn er prachtige dagtrips te maken en een treinritje over de Col de Soller naar het historische havenplaatsje Soller is ook niet te versmaden.

De bedoeling is om vanuit Beek met Ryan-air naar Mallorca te vliegen. Aldaar kunnen we als Tourclub Elsloo met eigen groepsbegeleiding (Fred Cremers, al bijna een jaar van zijn leven fietsend op Mallorca doorgebracht) de nodige kilometers gaan maken. We kunnen het binnenland (Petra) aandoen, maar o.a. ook de fameuze Puig Major (16 kilometer onafgebroken klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 6 %), de Col de Soller en de uiterst moeilijke Sa Calobra beklimmen. Maar ook andere variaties zijn mogelijk.

Alles onder het motto: Samen uit, samen thuis!

 

Belangrijke info voor de reis:

  • boek vlucht Ryanair 1 april 2014, retour 8 april 2014
  • meld je aan bij Harrie Vogten via email (fitseroetberg@gmail.com) vóór 31 december 2013
  • stuur je boeking van de vlucht mee
  • communicatie definitieve hotelkosten hebben jullie reeds ontvangen
  • hotelkosten betalen uiterlijk 10 januari 2014 op bankrekening 149297319 Tourclub Elsloo o.v.v. Mallorca 2014
  • boeking en betaling hotel door Tourclub Elsloo uiterlijk 15 januari 2014
  • er hebben zich 21 deelnemers aangemeld !!!
  • de inschrijving is gesloten!!!

 

De Mallorca groep bestaat uit 20 personen.

De volgende personen hebben zich aangemeld (de inschrijving is gesloten):

Henk Jacobs

Lei Janssen (+ Tiny)

Harry Geelen (+ Thea)

Harrie Vogten

Joep Last

Frans Janssen

Fred Cremers (+ José)

Francine van Venrooij

Koen Cremers

Ger Heuts

Rien Beckers

Chris Beckers

Piet Janssen (+ Tonny)

Martin Proosten

Wil Sillen

Thei Smeets

René Quix